18 ledna, 2018

Prezidentské volby aneb když se otevře Mordor


Je smutné, čemu jsme v posledních dnech v souvislosti s volbami vystaveni. Někteří členové církve se mě ptají, co si o tom všem myslím. Nechci v tomto článku psát, volte jednoho nebo druhého, CB jistě snese oba voličské tábory. Dovolím si ale k volbám pár poznámek.

Jakkoli to může znít jako klišé, velmi vás prosím, modlete se a opět modlete se. Jakkoli nejsme v prezidentském systému, posledních pět let ukázalo, jak obrovský vliv prezident má. Ale posledních několik tisíc let ukázalo, jak velikou moc má modlitba.

S obrovským znepokojením sleduji, co se vynořuje na sociálních sítích a co dokonce chodí do poštovních schránek. Neznám zdroj těchto informací, ale jedná se o informace jedním slovem odporné. Podle nich je pan Drahoš svobodný zednář, vítač, iluminátor, dokonce na některých serverech se dočteme, že se jedná o pedofila, je to sluha západních mocností, spolupracoval s STB atd. Nejedná se o trestný čin pomluvy? Nic takového jsem nečetl o M. Zemanovi a jsem rád, protože by se jednalo o lži. Jenže proč tyto brutální lži jdou jen jedním směrem? Nechť si každý odpoví sám…

Někteří namítnou, že kampaň se vede i proti M. Zemanovi. To ano, ale drtivá většina námitek jeho oponentů připomíná, co se skutečně stalo, co je dohledatelné a co M. Zeman prostě nevysvětlil, anebo se třeba jen neomluvil. Těch kauz bylo mnoho a nemá smysl, abych je zde vypisoval. Dalším otazníkem je jeho zdraví, jenže jeho okolí dlouho tajilo a do velké míry tají jeho zdravotní stav a tím nahrává na smeč různým pochybnostem. Navíc už jenom to, že M. Zemana podporují okamurovci, komunisté a spolu s nimi i Babiš mě silně znepokojuje.  


Ano, jsme regulérně vystaveni masáži, která nemá obdoby. Jako by se otevíraly brány jakéhosi Mordoru, ze kterých se line neuvěřitelná špína a zlo. Chápal bych, kdyby prof. Drahošovi jeho oponenti racionálně vyčítali jakýkoli z jeho postojů. To je zcela legitimní součást předvolebního klání. Pokud např. chce, aby u nás nadále fungovala zastupitelská demokracie a tedy o klíčových věcech, jako vystoupení z EU nebo NATO se nevedlo referendum, ale aby o tom rozhodovali naši volení zástupci, ať to vysvětlí. To je v pořádku. Ale to, co se děje, je naprosto nepřijatelné. Proč tolik zla a zcela jasných pomluv proti prof. Drahošovi? Čím je oponent M. Zemana tak démonický? Skutečně by národ uvrhl do zkázy, jak se mu předhazuje?

Mimochodem, uvědomujeme si, co by se stalo, kdyby bylo vypsáno referendum o vystoupení z NATO a EU a kdyby se spustila podobná negativní masáž jako ta, co probíhá okolo voleb? Masáž, která nemá nic společného s pravdou, ale o to více mnohé lidi děsí? Odpověď je jasná. V případě referenda v obou organizacích končíme. Stačí jen dobře vyděsit davy. Mnozí i křesťané by si jistě oddychli, protože EU a NATO mají za nevěstku ze Zjevení. Pokud myslí, že na východě, kam se někteří učí jezdit stabilizovat společnost, by bylo lépe… proč ne. Myslím, že by se ale brzy divili. EU má nepochybně mnoho a mnoho chyb. Ale do nějaké vlivové sféry jako malá země prostě patřit budeme. Otázka je, zda v ní půjde zachovat svoji tvář.

Smutné je, že hrozí, že se volba prezidenta bude točit okolo tématu migrace a islámu. Přátelé, proberte se! Je to stejně nesmyslné, jako když minulé volby rozhodla sudetská otázka. Skutečné problémy naší země se jmenují exekuce, důchodová reforma, školství, zdravotnictví, korupce. Jakkoli nechci otázku migrace podceňovat, teče nám do bot skutečně jinde. Stejně tak naším problémem není islám. Řešme to, ale nedělejme z toho klíčový problém voleb. Navíc zkuste si dohledat, co skutečně prof. Drahoš např. o migrantech řekl, či napsal a zjistíte, že to, co se mu podsouvá, je lež.

Ano, prof. Drahoš není politik, ale politik nebyl ani nejlépe hodnocený prezident poslední doby Německa, J. Gauck, stejně tak skvělý prezident našich sousedů A. Kiska, který porazil politika Fica. Ono totiž to, že celý život pracujete, vůbec nemusí znamenat, že jste marťan. A věřte, že i práce hlavou a vedení největší akademické instituce v ČR je tvrdá práce a má svoje pokušení. Každodenní vykonávání povolání dokonce může znamenat, že lidem rozumíte mnohem lépe než politik, který někdy ani neví, kde se kupují lístky na metro, protože ho vozí vládní limuzína…

Celá kampaň stále více již nebude o faktech, ale o strašení a brutálním útoku na emoce. Podlehneme jim?

Pár nápadů na konec

·        Prosím, až vám přistane do schránky další „jasné tvrzení“, zkuste si ověřit zdroj.
·        Přemýšlejte nad tím, jakými lidmi se kandidáti na prezidenta obklopují.

·        Kriticky suďte, jaká politická strana toho kterého kandidáta podporuje.

·        Nenechte se rozdělit na intelektuály a chudé duchem, na venkov a Prahu. Nenechme si vnutit  komunistickou rétoriku o třídních nepřátelích.

·        Nenechme se zastrašit uprchlickou rétorikou. Stejně tak ne anti-islámskou rétorikou.

·        Jako křesťané bychom měli jasně deklarovat, že slušnost skutečně není slabost.

·        Pokud někdo na něco nemá hned hotový názor, pak to neznamená, že je bez názoru. Chápu, že je pokušením vidět svět černobíle. Proto mnoho lidí miluje černobílé odpovědi. Ale někdy skutečně neexistují. Přiznat to, není známkou, že nemáte názor.

·        Zkuste se pídit po životě obou kandidátů. Život totiž mj. ukazuje na jejich charakter, a ten je v prezidentské, stejně jako v jiné řídící funkci velmi důležitý.

·        Sledujte styl kampaně. M. Zeman národu jasně sdělil, jak jí (ne)povede. Pokud to dodrží, jen dobře, bude to důkaz o jeho morální integritě a jeden z důvodů ho volit.

A zcela na závěr. Příští týden budeme vědět, jak vše dopadlo. Ať to dopadne jakkoli, zůstaňme i potom bratři a sestry v Kristu. Při svatbě se říkává, dokud vás ani smrt nerozdělí. Tak nám přeji, ať nás ani politika a volby nerozdělí.

27 komentářů:

Karel Konečný řekl(a)...

Oba kandidáti nejsou křesťané. Církev teď myslím katolická, protože je zřejmě vůdčí silou ve společnosti mezi církvemi, jasně se na veřejnosti nepostavila za základní kámen evangelia což je přikázání dvojí lásky ve vztahu k sociální a politické situaci v Evropě. Za co se tedy budou modlit pokrytci, to se týká i ostatních církví. Modlit se můžeme jen za konkrétní věci a tou je prosba za oba kandidáty aby se stali křesťany v pravém smyslu slova.

Unknown řekl(a)...

slušnost skutečně není slabost geniální

MasterBrewer řekl(a)...


Dobrý den,
v tomto článku musím s mnoha věcmi nesouhlasit.

Připadne mi manipulativní už první odstavec. Stavíte se v něm jakoby do neutrální pozice, ale ve zbytku článku defacto orodujete za volbu Drahoše.

Kampaň proti Drahošovi kterou popisujete je jasná lež. Ovšem mně příjde někdy horší lež drobná, nenápadná, malé poupravení věcí. A tyto útoky často míří na druhou stranu. Několik příkladů přímo z vašeho článku:
- byl byste schopen obhájit tvrzení, že v parlamentu jsou fašisté?
- jak si můžete být jist, jak by referendum o EU nebo NATO dopadlo? Pokud se nepletu, podle průzkumů by v současnosti z NATO moc lidí vystoupit nechtělo.
- jste si jist tím, že v případě vystoupení z EU budeme patřit do vlivové sféry Ruska (což říkáte nepřímo)? Jsou v Evropě přece různé státy (i ty méně bohaté), které snad do Ruska nesměřují.

Chtěl bych vás ujistit o tom, že jsou tu i lidé, mezi které počítám i sebe, kteří se nenechávají ovládnout strachem, nešíří pomluvy a špínu, o těchto věcech dlouze uvažují a čtou, a přesto (nebo právě proto?) chtějí vystoupit z EU, nechtějí Drahoše za prezidenta, nelíbí se jim politika Kisky atd. atd.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den,
Omlouvám se, ale považuji za důležité podat zde panu Karlovi Konečnému vysvětlení, že nebýt křesťan neznamená být špatný člověk. To, že někdo není křesťan, neznamená, že je špatný, a naopak to, že je někdo špatný, neznamená, že není křesťan.
Děkuji za pochopení.

Karel Konečný řekl(a)...

Na anonymy se neodpovídá.

Unknown řekl(a)...

Pane Konečný,
To, že mě zdejší web označil za Anonyma i přes to, že jsem přihlášený přes svůj účet na googlu, kde jsou všechny mé nutné osobní údaje vyplněny a jejich ochrana nastavena tak, abych na internetu nevystupoval jako anonym, za to vskutku nemohu. Ale i kdybych se jmenoval třeba Michael Strážný, tak mi snad dáte za pravdu, že na jménu vůbec nesejde. Důležitá je myšlenka, kterou jsem se Vám snažil předat.
Děkuji za pochopení.

Karel Konečný řekl(a)...

Tak Vám mohu napsat, že jsem nic z toho co uvádíte nenapsal. Vkládáte mi"do úst" vyjádření, které je Vaše a ne mé.

Unknown řekl(a)...

S tím nesouhlasím.

Napsal jste: "Modlit se můžeme jen za konkrétní věci a tou je prosba za oba kandidáty aby se stali křesťany v pravém smyslu slova."

Z čehož mi vyplývá přesně to, co jsem napsal. Že, aby byl člověk dobrým člověkem, musí být křesťanem.

Karel Konečný řekl(a)...

To Vám vyplývá chybně tak jsem to rozhodně nemyslel. Myslel jsem na význam slova křesťan, který Vy asi neznáte.

Unknown řekl(a)...

Děkuji za informaci, jaký význam tedy máte na mysli?

Karel Konečný řekl(a)...

Křesťan je slovo odvozené od slova Kristovec. Jistě znáte bibli a příběh Ježíše Krista. Takže křesťan je člověk který jde po cestě milosrdenství a lásky za Ježíšm Kristem. Ta cesta je abstrahována z příběhu, který je popsán v bibli.

Unknown řekl(a)...

Ano, bibli znám. Děkuji. Takže kdyby byl dotyčný zařazen do škatulky Jediismus, může i tak být křesťanem ve Vámi popsaném slova smyslu?

Karel Konečný řekl(a)...

Jediismus neznám, ale podíval jsem se co to znamená. V tom případě by ale nemohl být křesťan, protože křesťanství vychází z bible. Ta cesta křesťana totož vychází po metanoia, jinak řečeno pokání a to asi v Jediismu nebude.

Unknown řekl(a)...

V tom případě Vám tedy nerozumím, a jak jsem psal již na začátku, může být ateista, katolík, buddhista, hinduista nebo jakýkoliv jiný člověk, který není křesťan, lepší křesťan v onom jistém slova smyslu, jehož smysl jsem se domníval, je zřejmě opět jiný, než myslíte vy sám? Já bych se totiž modlil za to, aby byli lepšími lidmi, což je ten hlavní problém, který je naprosto nezávislý na jakékoliv víře.

Karel Konečný řekl(a)...

To jsou relativní pojmy horší a lepší a hodně subjektivní. Lepší lidé jsou pro některé horší a naopak. Metanoia znamená změnu smýšlení a jednání a tu získá člověk díky Boží milosti.
Když se budete snažit být lepším člověkem tak můžete dělat službu, která je projevem lásky, druhým lidem a k té Boží milosti se budete blížit.Je to všechno o lásce, což je slovo velmi zprofanované, ale myslí se láska Agapé což je láska Boha k lidem i lidí mezi sebou a láskou k Bohu.

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím, ve své podstatě se vším. Podotknu jen, že velice často člověk agresivní a útočný, veskrze netrpělivý a popudlivý, sebestředný a nesebekriticky sebevědomý, ješitný a přemoudřele ironický, se intuitivně přiklání ke kandidátovi stejných povahových a morálních vlastností. Vyznávájícího stejné životní hodnoty, postoje i nástroje k dosažení svých cílů. Stejně tak platí, že člověk klidný a rozvážný, příjemný a pozorně naslouchající,trpělivý a soustředěný, empatický a vnímavý, se přiklání ke stejně smýšlejícímu kandidátovi.

Tedy potvrzení onoho známého rčení : " Svůj k svému ".

Přičemž neznamená, že agresivní, je skutečně statečný a ten rozvážný, je zbabělý v rozhodné, v mezní, či mimořádně krizové chvíli.

Pozoruhodné je to, že ačkoliv nikoho nejmenuji, všichni naprosto přesně identifikují sami sebe, a dokonce i naprosto přesně vědí, jaké jméno k té, či oné charakteristice, umíme naprosto neomylně a zcela jednotně zařadit.

A ačkoliv zde není nikdo jmenován, tak agresivní skupina hledá slova zloby a současně hledá ironické výrazy, často ozdobeny velmi nevybíravými a šťavnatými slovy, kterými by chtěli počastovat autora takto drzých slov. A naopak ona mírná část, se shovívavě usmívá a velice dobře ví, že svět není úplně takto čerbobílý, že lidská charakteristika je nekonečně pestrá a vzájemně se prolínající.

A o tom je, milí přátelé.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Děkuji za příspěvek D. Nováka. CB nedala k volbě prezidenta doporučení; nevím, zda odkaz na příspěvek DN schválil nějaký kompetentní orgán CB. V každém případě je dobře, když se kdokoli k čemukoli vyjádří. Profesora Drahoše můžeme (ne)volit podle našich očekávání (úroveň vystupování, jednání, minulé polit. angažmá, doporučení ostatních kandidátů či politiků, os. sympatií). Prezidenta Zemana můžeme (ne)volit kromě výše uvedeného i dle naší zkušenosti z končícího vol. období; dobře ho známe, jiný už zřejmě nebude.
Kéž by volba byla podobná té v prosinci 1989, kdy také nebyl zvolen zkušený až zasloužilý politik ale morální autorita, navíc ještě komunistickým parlamentem na sklonku totalitního režimu. Projeví se v nynější volbě naše téměř třicetiletá zkušenost s demokracií a svobodou?
L. Kautský, lk@firstclick.cz

Jirka řekl(a)...

Ať už se mnou souhlasíte nebo ne, jsem přesvědčen, že obecně pokud vidím Krista, vede mě to od Zemana, od KSČM, od SPD, od Zemanových spolupracovníků, od stylu Zemanovy kampaně, od Zemanovy reprezentace země za posledních 5 let. Jsou jistě i takoví bratři v Kristu, kteří se na základě plytkých racionálních argumentů rozhodli v dobré víře volit Zemana a chybělo jim duchovní rozlišení, nicméně jak napsal provinciál dominikánů Benedikt Mohelník, Zeman si objektivně nezaslouží, aby mu upřímný křesťan dal hlas. Škoda, že takto se oficiálně nevyslovila i Církev bratrská před prezidentskými volbami.

Pavel Figa řekl(a)...

Volba prezidenta
25. 1. 2018
Vyjádření Rady Církve bratrské:
Rada na svém lednovém zasedání diskutovala nadcházející volbu nového prezidenta. Povzbuzuje členy Církve bratrské a její přátele, aby se nejen za volbu modlili, ale také aby se jí aktivně zúčastnili. Ve věci samotné volby Rada Církve bratrské nedává konkrétní personální doporučení, vidí však jako podstatné, aby se křesťané zodpovědně orientovali podle přesvědčivých morálních kvalit kandidátů, kteří společnost nerozdělují, ale skutečně ji sjednocují a mají úctu ke všem občanům. Lubor Kautský-Je patrné,že Rada Cb kandidáta nedoporučovala,"jen" naznačovala.

Jirka řekl(a)...

Díky za informaci, alespoň že takhle. V tomto případě se Rada CB mohla vyjádřit i jmenovitě, ne jen takto obecně (byť pro křesťana, který čte mezi řádky, je to snad srozumitelné).

Gebriela řekl(a)...

Cítím se tak znovu požehnaný v mém sňatku poté, co doktor OGODO přivedl zpět svého manžela, který se se mnou odloučil po dobu 6 měsíců. Am GABRIELA podle jména. Dokonce i když mají ústa po celém těle, nestačí bych poděkovat doktorovi OGODOVI za jeho pomoc v mém životě. Můj manžel se se mnou oddělil po dobu 6 měsíců a byl bez bolesti a bolesti. Takže jsem hledala pomoc všude, ale nic nevyřešilo, dokud jsem se s doktorem OGODO nepotvrdil, který jsem kontaktoval online. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on slíbil, že se můj manžel vrátí ke mně do 24 až 48 hodin, pokud mi srdce pořád bít pro něj. Věřila jsem v něho a on mi připravil kouzlo a můj manžel mi říkal přesně, když řekl doktor OGODO. Prosil a řekl, že mě potřebuje zpátky a teď už 9 let znovu žijeme šťastně. Každý, kdo tam četl článek, který potřebuje pomoc, by se měl obrátit na něj ... E-mail. Doktor OGODO prostřednictvím společnosti ogodomikespells@gmail.com pro více informací
Pokud jste někde procházeli některou z těchto činností
problémy uvedené níže je také perfektní
(1) Chcete, aby váš bývalý zpátky?
(2) Máte vždy špatné sny?
(3) Chcete být ve vaší kanceláři povýšeni?
(4) Chcete, aby ženy / muži běhali po vás?
(5) Chcete dítě?
(6) Chcete být bohatí?
(7) Chcete, aby byl váš manžel / manželka vázán
navždy tvoje?
(8) Potřebujete finanční pomoc?
(9) Byl jste scammed a chcete
obnovit ztracené peníze?
Pokud potřebujete nebo chcete nějaké informace o lásce nebo
kouzla peněz, můžete tento problém vyřešit
dnes v chrámu Spell Of Solution ...
Jak mít šťastnější manželství, aniž byste čekali na změnu svého manžela

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Láska je vždy krásná, když jste s pravou osobou, vy a skutečný milenec. Jsem Mayruris Camplelo Můj přítel se se mnou rozešli a byl jsem osamělý, takže jsem byl nasměrován na velmi laskavý a velké kouzlo zaklínač Dr ADELEKE, který mi pomohl přivést zpět svého milence ke mně a požádal mě o 340 eur za položky potřebné pro kouzlo a dnes jsem s ním teď a my jsme spolu šťastní. Jsem velmi vděčný za to, co jste udělali pro mě Dr ADELEKE můžete E-mail mu aoba5019@gmail.com nebo Whatsapp mě přes +27740386124 .

Anonymous řekl(a)...

Dobrý den, tady je rychlý, jen v případě, že zoufale potřebujete kouzelné kouzlo, které vám pomůže oživit váš rozpadlý vztah, je opravdu všestranný, soucitný a spolehlivý, pokud jde o kouzlení. Doktor Egwali pravopis domů je tou pravou volbou pro vás. Kontaktujte ho a vysvětlete mu, a mohu vás ujistit, že zbytek by byl úplnou magií, můj milostný život byl na pokraji zhroucení, dokud jsem si neobjednal milostnou frázi, jsem dnes živým svědkem, proto používám toto médium k dejte světu vědět o tomto velkém doktorovi čarodějnic, který mi přinesl klid a pohodu, promluvte si s ním ještě dnes a nechte své emocionální obavy zahodit.
Oslovíte ho na těchto kontaktech!

WhatsApp: +2348122948392
Kurýr: dregwalispellbinder@gmail.com

Prophet/Dr Odiboh řekl(a)...

Jsem opět velmi šťastný, můj život se po proroku Odibohovi nadobro změnil
přivedl zpět mou rozvedenou manželku do 72 hodin. Kontaktujte ho hned teď
pomoc prostřednictvím e-mailu na: odibohsolutionhome@gmail.com nebo whatsapp
+2347048883838..