10 listopadu, 2017

Danění círevních restitucí a KSČM a spol. to těm flaďákům nandá!


Asi většina čtenářů tohoto blogu zaznamenala zprávu, že KSČM podmiňuje podporu ANO tím, že budou zdaněny církevní restituce. Předseda hnutí Ano s tímto souhlasí (na rozdíl od církví přece on přišel k majetku poctivě a daně bezvadně odvádí) a k podpoře komunistického návrhu se přidají i Okamurovci. Není třeba se ale ničeho bát. KSČM a spol. zdaněné církevní restituce jistě chtějí pro "dobro obyčejného lidu". 
Jinými slovy ti, kteří majetek ukradli, ukradený majetek chtějí danit. Dokonce se tato kauza stává podmínkou toho, aby se dostali k moci. Připadá mi to jako špatný sen nebo jako divadlo absurdity. Jde o to, že když šli bolševici od koryt, pak po nekonečných peripetiích dostaly církve část svého majetku zpět. Dělo se to na stejném principu, jako dostávali zpět majetek restituenti (i když často, žel, po šílených peripetiích). Prostě když se něco ukradne, má se to vrátit. Když už někteří tak rádi šermují „křesťanskými hodnotami, které nás chrání od islámu“, pak ochrana soukromého majetku je jednou z křesťanských hodnot. Další pak to, že krást se nemá.

Jenže církev „lid“ moc v lásce nemá a tak když je třeba do někoho kopnout a získat politické body, církev se k tomu přímo nabízí. Neobhajuji církev v tom smyslu, že je dokonalá, že vše dělá dobře. (Je třeba i na tomto místě napsat, že se jednalo především o majetek katolické církve, která se jeho části zřekla ve prospěch protestantů a to i těch, kteří se od ní nyní odtahují.) Jen píšu, že kopání do církve v Česku vždy body přináší. Dokonce i od komunistů, kteří chtějí zdanit to, co ukradli a co bylo vráceno. Jenže když to chtějí udělat církvi, pak to „dav“ omlouvá a to dokonce i komunistům anebo Babišovi.
Komunisté jdou tímto na ruku i Zemanovi, protože tvrdí, že v prezidentské kampani podpoří kandidáta, který bude mít na zdanění církevních restitucí stejný pohled jako oni, což Zeman má. Když se Zeman odmítl zúčastnit pohřbu kardinála Vlka, pak to odůvodnil tím, že „„pan kardinál byl zásadním příznivcem církevních restitucí a já nejsem, protože se domnívám, že církevní restituce jsou přehnané“. Odpor k restitucím vyjádřil ale i při jiných příležitostech. Zeman totiž občanům rozumí… Ve skutečnosti ale církvím byla vrácena asi třetina původního majetku, tedy byly značně okleštěné a navíc nebyla navrácena ani koruna z ušlého zisku.
Jakýkoli slušný kandidát na prezidenta, který by elementární slušnost projevil tvrzením, že navrácený majetek se nedaní a to včetně církve, bude mít v tomto velmi ztíženou úlohu a mínus body. Zeman totiž svůj postoj nezmění, protože jak tvrdí, „jen blbci mění názory“ a on je ve svých výrocích a postojích zásadový člověk, včetně restitucí.

Tedy restituce se vracejí do hry a spojují KSČM, ANO, SPD a Zemana. Je třeba to flanďákům nandat ne?!
Osobně si nemyslím, že tato absurdita projde, ale i kdyby prošla, církvi to nakonec neuškodí. Proč si to myslím? Protože kdykoli měla církev protivenství, nakonec jí to prospělo a prospěje to i církvi naší. Nechci psát o utrpení, to je v kontextu danění navráceného majetku příliš silné slovo, píši jen o jistém protivenství anebo nespravedlnosti.

Zároveň ať tato kauza dopadne jakkoli, je mi jaksi smutno z toho, kdo stojí v čele tohoto národa a co je všechno schopen udělat proto, aby získal nebo udržel moc. O to více je třeba se modlit za tuto zemi…


13 komentářů:

Jan Švub řekl(a)...

Souhlas, Davide. Naprostý souhlas. Jenom mám v hlavě uloženu tu myšlenku pana prezidenta o změnách názorů v "opačném gardu" - že totiž názory NEMĚNÍ jen blbec. Ale jeho osobně jsem to vyřknout neslyšel (a nebo už jsem to zapomněl), takže to je na nezávislé prověření, co teda vlastně řekl...

Karel Konečný řekl(a)...

Jestliže se má v zemi udržet právní prostředí pak není možné revokovat dřívější rozhodnutí. Docela pěkně se k tomu vyjádřil eurokomisař Telička. Do církví chodí většinou nemocní a hledající lidé a tak v naší zemi je to doslova národní kolorit, že do slabých a jiných se kope. To všichni dobře znají ze škol i ze společnosti.

Unknown řekl(a)...

Jan Švub: Dovolím si zaspekulovat: nejdřív platilo to, že názory nemění jen blbec. V souladu s tímto názorem došlo ke změně názoru...

Karel Konečný: Útok na slabé má vždy relativně větší sílu...

Unknown řekl(a)...

no pan d. novák jako vždy v politických glosách negativně perlí.
jaksi humanisticky pozapomíná, že ony restituce prošly parlamentem lehkým podvodem, lží, atd., ale to nic nebylo, že...
a jeho antipatie k prezidentovi, k ANO, atd. je notoricky známá
kazatelům by se mělo upřít se politicky vyjadřovat, ale to v praxi nejde, takže mohou tlachat o nenávistném politickém běsnění ikdyž jejich kázání a znalost bible je mnohem hodnotnější, což u d. nováka platí extra silně

honza b.
cb svitavy a litomyšl

o autorovi tohoto blogu řekl(a)...

To JX Boštik - Výborně pane Boštík, mluvíte z duše vašemu prezidentovi - zavřít hubu jistým skupinám obyvatel, se kterými nesouhlasí(te). V tomto případě kazatelům! Ať jsou apolitiční... to už tady ale jednou bylo. Kdepak, kazatelé se vyjadřovat budou k čemu chtějí a pokud jste z Litomyšle, pak se bude vyjadřovat i ten váš a je to dobře.

Petr Dušek řekl(a)...

Nijak nepopírám právo církví na restituce. Ostatně už před schválením zákona č. 428/2012 Sb. bylo ústavním soudem opakovaně deklarováno, že prokrastinace kolem církevních restitucí je porušením práv ze strany státu. Nijak ani nevyčítám zástupcům církví, že restituce neodmítli.

Je to pochopitelné, je to bezpečnější cesta. Zejména pro katolickou církev katolické, která v rámci původní restituce dostala "balíček" rozpadajících se kostelů, o něž se stát nechtěl starat.

Osobně jsem si ale moc přál, aby církve restituce odmítly. Jednak by vzaly českým agnostikům laciný argument proti institucionalizované víře. Jednak by to pro ně samotné a pro nás věřící byla výzva.. Myslím to s církví natolik váženě, že ji budu sobě (a příp. i jiným, méně šťastným) ochoten platit?

Pokud jde o zpětné zdanění, jde o zoufalý pokus zavděčit se KSČM a lidem, které jim ANO ve volbách přetáhlo. Pokud se ten záměr podaří schválit, jsem velmi zvědav, jak se před Ústavním soudem poperou s otázkou rovnosti před zákonem (necírkevní restituce daněny nejsou) a ochranou práv nabytých v dobré víře (nepředvídatelná změna zákona, která jde přímo proti účelu restituce). I když u Ústavního soudu vedeného Dr. Rychetským a plného nominantů sociální demokracie už bych se nedivil ničemu..

Petr Dušek řekl(a)...

Ad JXB:

(1) Zákon o církevních restitucích (včetně procesu schválení) detailně přezkoumán Ústavním soudem na základě poslaneckých návrhů. Pokud mluvíte o podvodech a lžích, měl byste svá tvrzení doložit.

(2) I kdybyste měl pravdu, že DN projevuje nezdravě intenzivní antipatie vůči prezidentovi nebo straně ANO (což podle mě rozhodně není "notoricky známo"), neznamená to přeci samo o sobě, že tento jeho komentář není pravdivý. Pokud si myslíte, že DN nemá pravdu, argumentujte věcně a ne ad hominem. Kdo vám takto může uvěřit?

(3) Souhlasím, že církevní hodnostáři by měli být ve věcech politických zdrženliví. Nicméně bych také vzal na vědomí, že:

(a) Toto je otázka, která se církví existenčně dotýká.

(b) Komentář nezaznívá z kazatelny, ale je napsán na soukromém blogu.

Proto jsem přesvědčen, že DN tím komentářem nevybočuje z mezí korektnosti, kterou lze po představiteli církve požadovat.

Unknown řekl(a)...

To David Novák
děkuji za odpověď.
a to je právě ten problém, který daniel vnesl, je to vnímáno mým osobním pohledem, ale zdravé to není, vhodné už vůbec ne, a přinášející pokoj pro evangelium, tak to zdaleka ne. ale respektuji to, byť nesouhlasím, ale do sboru to nepatří. ať si kazatelé "politikaří" do úmoru kde chce a jak chce, ale NE v církvi
a to budu kazateli říkat.

Gebriela řekl(a)...

Cítím se tak znovu požehnaný v mém sňatku poté, co doktor OGODO přivedl zpět svého manžela, který se se mnou odloučil po dobu 6 měsíců. Am GABRIELA podle jména. Dokonce i když mají ústa po celém těle, nestačí bych poděkovat doktorovi OGODOVI za jeho pomoc v mém životě. Můj manžel se se mnou oddělil po dobu 6 měsíců a byl bez bolesti a bolesti. Takže jsem hledala pomoc všude, ale nic nevyřešilo, dokud jsem se s doktorem OGODO nepotvrdil, který jsem kontaktoval online. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on slíbil, že se můj manžel vrátí ke mně do 24 až 48 hodin, pokud mi srdce pořád bít pro něj. Věřila jsem v něho a on mi připravil kouzlo a můj manžel mi říkal přesně, když řekl doktor OGODO. Prosil a řekl, že mě potřebuje zpátky a teď už 9 let znovu žijeme šťastně. Každý, kdo tam četl článek, který potřebuje pomoc, by se měl obrátit na něj ... E-mail. Doktor OGODO prostřednictvím společnosti ogodomikespells@gmail.com pro více informací
Pokud jste někde procházeli některou z těchto činností
problémy uvedené níže je také perfektní
(1) Chcete, aby váš bývalý zpátky?
(2) Máte vždy špatné sny?
(3) Chcete být ve vaší kanceláři povýšeni?
(4) Chcete, aby ženy / muži běhali po vás?
(5) Chcete dítě?
(6) Chcete být bohatí?
(7) Chcete, aby byl váš manžel / manželka vázán
navždy tvoje?
(8) Potřebujete finanční pomoc?
(9) Byl jste scammed a chcete
obnovit ztracené peníze?
Pokud potřebujete nebo chcete nějaké informace o lásce nebo
kouzla peněz, můžete tento problém vyřešit
dnes v chrámu Spell Of Solution ...
Jak mít šťastnější manželství, aniž byste čekali na změnu svého manžela

Nira Shalom řekl(a)...

Dobrý den, chci se podělit o mé nádherné svědectví. Po dlouhých letech ve vztahu ke svému manželovi se rozloučil se mnou, udělal jsem vše pro to, abych ho přivedl zpátky, ale všechno bylo marné, chtěl jsem ho zpátky tak moc kvůli lásce, kterou mám pro něj jsem ho prosil se všemi, dělal jsem sliby, ale odmítl. Vysvětlil jsem mému příteli mému problému a navrhla, že bych měl spíše kontaktovat kouzelník, který by mi mohl pomoct odhodit kouzlo, abych ho přivedl zpátky, ale já jsem ten typ, který nikdy nevěřil kouzlu, neměl jsem jinou možnost než to zkusit, já poslal emailem kouzelník a řekl mi, že není problém, že všechno bude v pořádku před třemi dny, že se můj býval před třemi dny vrátil ke mně, on dal kouzlo a překvapivě druhý den, to bylo kolem 16:00. Můj bývalý mi říkal, byl jsem tak překvapen, že jsem odpověděl na výzvu a všechno, co řekl, bylo, že byl tak líto, že se všechno, co se stalo, že chtěl, abych se k němu vrátil, že mě tak moc miluje. Byl jsem tak šťastný a šel k němu, a tak jsme začali znovu žít šťastně. Od té doby jsem dělal slib, že někdo, koho vím, že má nějaký vztah problém, bych pomohla takové osobě tím, že jsem se obrátil na něho jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl se svým vlastním problémem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com mu můžete poslat e-mail, pokud potřebujete jeho pomoc ve vašem vztahu nebo jiném případu.

Láska kouzla
Vydělat dobré peníze nebo vyhrát loterii.
Dosáhnout úspěchu v podnikání.
Duchovní problémy.
Vyhrajte soudní věc.
Podívejte se na svého partnera života.
Získejte dobře placenou práci.
Získejte kontrolu nad svým manželstvím.
Získejte laskavost a získat přitažlivost od lidí.
Vraťte ztracené peníze.
Uzdravte všechny nemoci. jak léčitelná, tak nevyléčitelná.
Vyřešte problémy s těhotenstvím a požehnejte s babiessem atd.

Obraťte se na tohoto skvělého muže, pokud máte nějaký problém s trvalým řešením
přes babawalewiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348129806153

Poděkuj mi později

נורית אבוטבול řekl(a)...

Kdo dnes čte toto svědectví, měl by se mnou as mou rodinou slavit, protože to začalo jako žert pro některé lidi a jiní říkali, že to není možné. Jmenuji se ČENĚK ELIÁŠ a jsem z Prahy, ale s manželkou jsem se přestěhoval do Chicaga. Jsem šťastně ženatý s dvěma dětmi a krásnou ženou. Něco hrozného se stalo mé rodině, když jsem přišel o práci a moje žena opustila dům, protože jsem se nemohla dobře starat o sebe a o rodinné potřeby. a mých dětí v daném okamžiku. Podařilo se mi devět let, žádná žena, která by mě podpořila, abych se dobře postarala o děti. Snažím se poslat zkušební zprávu své ženě, ale ona blokuje mě z rozhovoru s ní Snažím se mluvit se svým přítelem a její rodinní příslušníci, ale stále vím, že by mi mohl pomoci a já jsem byl podání žádosti později tolik společností, ale stále to udělal neříkej mi, dokud nepřišel věrný den, že nikdy nezapomenu v mém životě. Když jsem potkal starého přítele mého, kterému jsem vysvětlil všechny své potíže a řekl mi o skvělém muži, který mu pomohl získat dobrou práci v Coca cola společnost a on mi řekl, že jeho kouzlo kolečko, ale já jsem člověk, který nikdy nevěří v kouzlo kolečko, ale já jsem se rozhodl, že ho zkusit a Drigbinovia mě poučil a ukázal mi, co mám dělat v těchto sedmi dnech oběda kouzlo. Řídím se všemi pokyny a dělám to, co mě požádal, abych udělal dobře .Digbinovia se ujistěte, že všechno šlo dobře a moje žena mě znovu uvidí po nádherné práci Drigbonovia. Moje žena mi zavolala s neznámým číslem a omluvila se a řekla mi, že mi opravdu chybí a naše děti a moje žena se vracejí domů a po dvou dnech Společnost, které jsem podal dopis s oceněním, nyní jsem manažerem společnosti v USA. Doporučuji Vám, pokud máte nějaké problémy, pošlete zprávu na tento email: doctorigbinovia93@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2348144480786 a dostanete nejlepší výsledek. Vezměte věci za samozřejmost a bude to od vás. Přeji Vám to nejlepší.

GarrY ScotT řekl(a)...

Ahoj, tohle je skutečné svědectví kouzelnického lékaře, který mi pomohl přivést zpět mého snoubence, který opustil já a děti po dobu 10 měsíců. Ztratil jsem veškerou naději, že se můj snoubenec vrátí domů. pokud prožíváte těžký čas ve svém manželství nebo vztahu, nebo chcete zpět své Ex. kontaktujte ho na drjohnsoco@gmail.com nebo whatapp +2348147766277

Unknown řekl(a)...

Vynikající a úžasná služba, jak získat zpět svého bývalého.
Komu se to může týkat, opravdu jsem ocenil, jak The Great DR ISIKOLO využil své intuitivní vedení a dovednosti jako trenéra života a také svou empatii, aby mi vrátil svou spřízněnou duši. Pro 100 procent bezplatných skutečných psychiků, konzultant, který přivede zpět vaše bývalé a vyřeší všechny vaše obecné problémy nebo problémy s trápením. můj partner mě opustil kvůli nekonečným bojům a hádkám a já jsem byl měsíce zničený a získal jsem své štěstí zpět, když jsem ho kontaktoval. Jediný DR ISIKOLO The Great je jediný, kdo vám může pomoci. Vyřešil můj problém za mě. Přivedl mého bývalého do 48 hodin konzultace. Spojte se s e-mailem The Great DR ISIKOLO: můžete kontaktovat e-mail Dr. Isikolo; isikolosolutionhome@gmail.com Můžete jej také WhatsApp/Viber na +2348133261196.